Tubbergen


31-10-2011

teer.02_31102011_2221.jpg

Nieuw onderzoek naar teerput Vasse

VASSE – Er komt een nieuw onderzoek naar het risico voor de volksgezondheid betreffende de verontreiniging van het grondwater rondom de teerput in Vasse. Dat is het resultaat van het overleg tussen de dorpsraad en de provincie Overijssel, zo maakte gedeputeerde Ineke Bakker bekend tijdens een voorlichtingsbijeenkomst in restaurant Tante Sien in Vasse.
Het onderzoek staat o.l.v. de Amsterdamse hoogleraar Milieukunde Prof. Lucas Reijnders, die zich eerder kritisch uitliet over het plan de teerput hermetisch af te dekken. Het onderzoek moet in het voorjaar van 2012 worden afgerond.

Vorige week stelde D66-kamerlid Stientje van Veldhoven al vragen over de voorgenomen sanering van de teerput aan de minister van volksgezondheid Schippers en staatsecretaris van infrastructuur & milieu Atsma.
Van Veldhoven was gealarmeerd door een brief van de buurtbewoners aan de Beekzijdeweg in Vasse. Van Veldhoven wil weten wie verantwoordelijk is voor het beheer van de locatie en of de bewindslieden bereid zijn samen met de provincie tot een structurele oplossing te komen. Ook wil van Veldhoven graag antwoord op de vraag welke werkzaamheden er in de afgelopen tien jaar zijn geweest in opdracht van het rijk, de provincie en de gemeente. Daarnaast wil het kamerlid van de bewindspersonen vernemen hoe hoog het risico voor de volksgezondheid, van de lokale bewoners, is. Tot slot vroeg van Veldhoven of de bevindingen van professor Reijnders, dat meerdere peilbuizen kapot zijn, kloppen.

Fotoreportage: 1 foto's

(c) 2019 Stichting Tubbig Nieuws || Powered by Sunshine IT
website statistieken