SportNieuws

29-09-2013

STEVO kansloos onderuit tegen koploper PH

GEESTEREN - STEVO leed zondagmiddag op de Peuverweide een kansloze nederlaag tegen koploper PH. De Almeloers waren met de 5-1 winst nog mild voor STEVO. Vooral in de eerste helft werd STEVO totaal overlopen. Al in de 4e minuut werd de verdediging van STEVO uit elkaar gespeeld. Niek Loohuis bracht PH op een 1-0 voorsprong. Het was wonderbaarlijk dat STEVO tot aan de 25e minuut deze kleine achterstand niet vergroot zag worden door PH. Even hiervoor had PH wel de pech dat een goal werd afgekeurd door scheidsrechter mevrouw Hoogendijk. Dit op advies van grensrechter Huub Heuwel van STEVO wegens buitenspel. In de 26e minuut wist PH de score alsnog verdiend naar 2-0 te tillen. Een schot op goal van zo’n 20 meter van het doel ging over keeper Roy Kreuwel tussen de palen. Vier minuten later moest Roy opnieuw vissen toen PH wederom succesvol was en de stand op 3-0 bracht. Tevens de ruststand.

Na de thee leek even of STEVO de geest kreeg. Ingmar Reinerink draaide goed weg van zijn tegenstander in de 47e minuut en liet de sluitpost van PH kansloos. De opleving van STEVO was echter van korte duur want vijf minuten later stond de 1-4 al op de borden. STEVO bood in de tweede helft wel meer tegenstand aan PH, kreeg ook af en toe kansjes, maar wekte nooit de indruk dat het als winnaar van het veld zou stappen. PH schakelde geleidelijk aan een tandje terug en wist desondanks in de 66e minuut STEVO opnieuw te verrassen. De 1-5 op dat moment was uiteindelijk ook de eindstand. Wiebe Penterman van STEVO zag nog wel zijn doelpunt in de 76e minuut afgekeurd worden. Ook nu ging buitenspel vooraf aan deze goal. Vermeldenswaardig is nog dat Roy Wigger en Maarten Gelhever met blessures werden toegevoegd aan de uitgebreide ziekenboeg bij STEVO. Of beide spelers zondag in actie kunnen komen tegen ATC ´65 is twijfelachtig. Een compliment aan de goed leidende scheidsrechter mevrouw Hogendijk is nog op zijn plaats. STEVO tegen PH was een wedstrijd om snel te vergeten.

Tekst en foto: Tonnie Lohuis